Archive

سرور مجازی چیست و چه کاربردی دارد؟

سرور مجازی یا وی پی اس بصورت VPS مخفف عبارت Virtual Private Server به معنی سرور مجازی خصوصی است. سرور مجازی بخشی از یک سرور اختصاصی کامل است. اینکار با مجازی سازی انجام می شود. به اینصورت که یک سرور به چند بخش تقسیم میشود که مقاصد مختلف از آنها استفاده کرد. با توجه به اینکه منابع یک سرور کامل به چند بخش تقسیم می شود اغلب و در شرایط یکسان، هزینه خرید سرور مجازی نسبت به سرور اختصاصی پایین تر است. در این مطلب بصورت کامل در مورد سرور مجازی بحث خواهیم کرد و کاربردهای آنرا توضیح خواهیم داد. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.

سرور مجازی چه کاربردهایی دارد؟

سرور مجازی کاربردهای بسیاری دارد و از آن می توان استفاده های زیادی کرد. در زیر به تعدادی از آنها اشاره شده است:

  • میزبانی وب سایت نسبتا پر مصرف یا تعدادی سایت با مصرف متوسط
  • استفاده از سرور مجازی برای وب سرویس ها مانند میل سرور ، دیتابیس سرور و …
  • استفاده از سرور مجازی برای کنترل یا بهبود عملکرد سیستم ها
  • استفاده از سرور مجازی به عنوان عامل ارتباط ثانویه و رمزنگاری اطلاعات
  • استفاده از خدمات سایت هایی که ایران را تحریم کرده اند. البته در صورتی که آی پی خارج از کشور باشد
  • انجام کارهایی که به اینترنت پرسرعت با ترافیک بالا نیاز دارد.
  • و ده ها مورد دیگر …

تشریح روند آماده سازی سرور مجازی

بر حسب تکنولوژی و ساختار مجازی سازی، معمولا سرورهای مجازی برگرفته از یک یا چند سرور اختصاصی هستند. در حالت معمول چند سرور مجازی برگرفته شده از یک سرور اختصاصی است. برای اینکار یعنی مجاری سازی به یک عامل (نرم افزار مجازی ساز) نیاز است. سیستم های مجازی ساز بر اساس نوع و عملکردشان بصورت رایگان یا هزینه ای برای سیستم عامل های مختلف در دسترس هستند. همچنین لازم است سرور مورد نظر تکنولوژی مجازی سازی را پشتیبانی کند. برای ایجاد سرور مجازی بصورت Local (محلی) و یا Public (عمومی) یکسری راهکارهای خاص وجود دارد. برای مثال برای هر کدام از سرورهای مجازی در سطح وب می بایست حداقل یک آی پی در نظر گرفت تا بتوان آن را در شبکه ثبت کرد. سیستم های مجازی ساز نیست بر اساس تعداد هسته های مجاز سی پی یو ، مقدار مجازم رم ، مقدار حجم هارد دیسک و … برای هر سرور مجازی بصورت اختصاصی یا اشتراکی قابل پیکربندی هستند. منظور از منابع اختصاصی یا اشتراکی این است که هر سرور حق دسترسی به منابع را بصورت کاملا اختصاصی داشته باشد یا بتواند از منابع کلی بصورت اشتراکی استفاده نماید. معمولا در حالت اشتراکی نمی توان کیفیت و کارایی بالایی را انتظار داشت. در ادامه به چند مورد از تکنولوژی های مجازی سازی و سیسم عامل های مورد پشتیبانی آن اشاره خواهیم کرد.

  • مدل مجازی سازی Virtuozzo
  • مدل مجازی سازی OpenVZ
  • مدل مجازی سازی VMware
  • مدل مجازی سازی Xen
  • مدل مجازی سازی KVM
  • و …

هر کدام از مدله های مجازی سازی یک یا چند قابلیت خاص و منحصر به فرد دارد که می توانید در مورد آنها تحقیق نمایید.

انواع سرور مجازی

سرورهای مجازی معمولا بر اساس سیستم عامل، مدل مجازی سازی و همچنین تکنولوژی آن دسته بندی می شود. در زیر به انواع دسته بندی های سرور مجازی اشاره می شود:

  • سرور مجازی لینوکس (با امکان نصب انواع سیستم عامل های توزیع لینوکس)
  • سرور مجازی ویندوز (با امکان نصب اغلب سیستم عامل های ویندوز سرور)
  • سرور مجازی اختصاصی (با منابع کاملا اختصاصی از قبیل CPU , RAM و …)
  • سرور مجازی اشتراکی (با منابع سخت افزاری اشتراکی)
  • سرور مجازی ابری (با ساختاری متفاوت به منظور بالا رفتن سطح کارایی، پایداری، امنیت و …)

دسته بندی های دیگری نیز وجود دارند که به مهمترین و پرکاربردترین ها اشاره شد.

نحوه تغییر ورژن PHP

1- پس از لاگین به کنترل پنل CPanel ، در صفحه اصلی از بخش Software and Services ، گزینه Select PHP Version را انتخاب نمایید.

2- سپس از کادر کشویی PHP Version ، ورژن مورد نظر را انتخاب کرده و روی گزینه Set as current کلیک نمایید.

توجه: ورژن PHP به صورت پیش فرض روی native(5.4) قرار دارد، در صورت انتخاب هر یک از ورژن های دیگر، در پایین صفحه کادر تنظیمات PHP نمایش داده می شود، در صورت نیاز به ایجاد تغییری خاص، موارد مورد نظر را اعمال و در انتها روی گزینه Save کلیک نمایید.

همچنین جهت اعمال تغییرات روی تنظیمات php می توانید پس از انتخاب ورژن صحیح، روی قسمت Switch To PHP Setting کلیک نمایید و نسبت به تغییر موارد مورد نظر اقدام نمایید:

سپس در صفحه جاری گزینه های مورد نظر را انتخاب نموده و سپس Apply را انتخاب و در انتها پس از اعمال کلیه تغییرات روی گزینه Save کلیک نمایید:

رفع خطای Syntax Error در وردپرس

syntax error یکی از متداول‌ترین خطاهایی هست که هنگام بروز‌‌ رسانی قالب، افزونه و یا ایجاد تغییرات دلخواه در وردپرس ممکنه با اون مواجه بشید. syntax error در وردپرس نشون از این دارد که در کدنویسی وردپرس که ممکن است از سمت افزونه‌ها، قالب یا حتی هسته خود وردپرس باشد یک ناهماهنگی به وجود آمده و بخاطر اینکه کدهای برنامه نویسی در وردپرس در جای صحیحی قرار نگرفته با خطای syntax error در وردپرس مواجه خواهید شد. این خطا به صورت برنامه نویسی شده هست و اگر دانش فنی و آشنایی لازم رو با کدنویسی نداشته باشید شاید رفع خطای syntax error در وردپرس کمی پیچیده و زمانبر باشه.

در این آموزش ابتدا به معرفی Parse error در وردپرس می پردازیم و سپس راهکارهایی که با استفاده از اون میتونید مشکل syntax error در وردپرس را برطرف کنید بیان می‌کنیم. پس اگر شما هم در حال حاضر با این خطا مواجه شدید و نمی‌دونید که برای برطرف کردنش باید چه راهی رو دنبال کنید تا انتهای این آموزش همراه ما باشید.

آموزش رفع خطای syntax error

وقتی با ارور syntax error در وردپرس مواجه میشید تصویری مشابه زیر در صفحات پیشخوان وردپرس و یا در کل سایت نمایش داده خواهد شد.

 

قبل از هر چیزی شما باید ابتدا یاد بگیرید که خطای syntax error در وردپرس رو تحلیل کنید و با استفاده از راهنمایی که در خطا وجود داره تا جایی که راه داره با منبع مشکل آشنایی پیدا کنید. مشابه تصویر بالا وقتی این خطا رخ بده اجزای زیر قابل مشاهده هستند.

  • Parse Error: این بخش از پیغام خطا نشون دهنده این هست که برخی کدها و دستورات در وردپرس به خاطر اینکه در جای خودشون قرار نگرفتن، ترتیب سایت رو به هم ریخته و باعث به وجود اومدن خطا شده که در ادامه مسیر و خط اون قطعه کد هم مشخص شده.
  • Unexpected: این خطا بخاطر این نشون داده میشه که ممکنه توابعی که نشون از پایان دادن یک دستور داره را به صورت درست وارد نکردید. در زبان‌های برنامه نویسی مختلف برای انجام یک کار ساده مثل پرینت یک متن یک دستور شروع و یک دستور پایان داریم که کارهایی که باید انجام بگیره درست مثل یک حلقه بین شروع و پایان اون قطعه کد قرار میگیره که در زبان php با استفاده از کاراکترهای ; یا () مشخص میشن. حالا اگر در بین کدهای شما اشتباه تایپی رخ داده باشه یا کلا فراموش کرده باشید که شروع و پایان دستور رو بزنید این خطا داده میشه.
  • آدرس فایل: در ادامه مسیری رو مشاهده می‌کنید که در اینجا مربوط به فایل فانکشن قالب(functions.php) هست که نشون میده خطا در این فایل هست و باید این فایل رو برای اصلاح قطعه دستور برنامه نویسی بررسی کنید.
  • on line: و در نهایت این بخش هم مربوط به شماره خط دستور از فایلی هست که آدرس اون داده شده و با باز کردن فایل که در این مثال فایل فانکشن هست و رفتن به خط 24 میتونید کد رو بررسی و اصلاح کنید.

خب تا اینجا تونستید با استفاده از ارور Syntax Error وردپرس بدونید که منشا خطا از کجاست و تا حدودی نصفی از مسیر رو برای طی کردن مشکل برطرف کنید. حالا برای رفع مشکل باید فایلی که مسیرش مشخص شده رو باز کنید و با رفتن به شماره خط مورد نظر کدهای اون خط رو بررسی کنید. معمولا در اکثر مواقع وقتی این خطا رخ میده، دسترسی به پیشخوان وردپرس برای ویرایش رو ندارید و برای همین باید از طریق FTP یا خود هاست اقدام به ویرایش فایل بکنید.

از اونجایی که استفاده از نرم افزارهای ویرایشگر متن میتونه شماره خط رو بهتون نشون بده و شاید در کنترل پنل هاست که شما دارید این امکان وجود نداره بهتره با استفاده از FTP این کار رو انجام بدین که برای این کار میتونید از مقاله آموزش اتصال ++notepad به هاست سایت استفاده کرده و با اتصال اکانت FTP به هاست خودتون به راحتی قادر باشید به فایل‌ها برای ویرایش و بررسی کدهای خطا دسترسی پیدا کنید.

بعد از اینکه به مسیری که در خطا ذکر شده مراجعه کردید فایل مورد نظر رو باز کرده و به خطی که مشخص شده خطا از اونجاست مراجعه کنید که در این مثال ما باید به مسیر wp-content/themes/twentyseventeen رفته و فایل functions.php رو با کلیک روی دکمه EDIT باز کنیم. سپس به خط 24 این کد رفته و کدهای این خط رو بررسی کنیم و ببینیم که اشکال برنامه نویسی در این خطوط چی هست و با دانشی که دارید اصلاحشون کنید.


غیرفعال کردن افزونه وردپرس

گاهی اوقات این مشکل با نصب یا آپدیت افزونه و ایجاد اختلال با سایت به وجود میاد که لازمه افزونه مورد نظر رو در صورتی که این مشکل مشاهده شد غیرفعال کرده و بررسی کنید که دلیل ناسازگاری از کجا بوده و برطرف کنید. از اونجایی که برای غیرفعال کردن افزونه قادر نیستید از طریق پیشخوان وردپرس اقدام کنید بنابراین باید به روش زیر اقدام کنید.

بعد از اینکه وارد File Manager هاست شدید به مسیر public_html/wp-content/plugins مراجعه کنید. تو این مسیر تعدادی پوشه وجود داره که هر کدوم از این پوشه‌ها مال یکی از افزونه‌ها هست. برای غیرفعال کردن هر افزونه وردپرس هم کافیه نام پوشه را تغییر بدین. حالا کافیه پوشه افزونه‌ای که بعد از نصب یا آپدیت باعث بوجود اومدن خطای syntax error وردپرس شده رو پیدا کنید و روی پوشه افزونه راست کلیک کنید. سپس نام پوشه افزونه را به اسمی دیگه تغییر بدین(مثلا با اضافه کردن یک عدد به انتهای اون). بعد از کلیک روی دکمه save نام پوشه افزونه تغییر نام پیدا کرده و غیرفعال خواهد شد. حالا مجددا نام قبلی رو برگردونید و به پیشخوان وردپرس برای بررسی افزونه یا استفاده از افزونه مشابه مراجعه کنید.

تغییر پوسته وردپرس

گاهی اوقات هم ممکنه این مشکل با نصب یا آپدیت قالب به وجود بیاد و باعث ایجاد اختلال در سایت بشه که لازمه قالب مورد نظر رو در صورتی که این مشکل مشاهده شد غیرفعال کرده و بررسی کنید که دلیل ناسازگاری از کجا بوده و برطرف کنید. از اونجایی که برای تغییر دادن قالب یا غیرفعال کردن قالب در وردپرس قادر نیستید از طریق پیشخوان وردپرس اقدام کنید بنابراین باید به روش زیر اقدام کنید.

بعد از اینکه وارد File Manager هاست شدید به مسیر public_html/wp-content/themes مراجعه کنید. تو این مسیر تعدادی پوشه وجود داره که هر کدوم از این پوشه‌ها مال یکی از قالب‌ها هست. برای غیرفعال کردن قالبی که ازش استفاده میکنید کافیه نام پوشه قالب رو تغییر بدین. حالا کافیه پوشه قالب که بعد از نصب یا آپدیت باعث بوجود اومدن خطای syntax error وردپرس شده رو انتخاب کرده و روی پوشه قالب راست کلیک کنید. سپس نام پوشه قالب را به اسمی دیگه تغییر بدین(مثلا با اضافه کردن یک عدد به انتهای اون). بعد از کلیک روی دکمه save نام پوشه قالب تغییر نام پیدا کرده و غیرفعال خواهد شد. که در این حالت یکی از قالب‌های پیشفرض وردپرس در سایت فعال خواهد شد. حالا مجددا نام قبلی رو برگردونید و به پیشخوان وردپرس برای بررسی قالب مراجعه کنید.

توصیه میکنیم که…

اگر کاربر مبتدی در وردپرس هستید و دانش کدنویسی ندارید بهتره امکان ویرایش کردن کدها از طریق پیشخوان وردپرس را غیرفعال کنید. چرا که با این کار میشه هم از جلوی این اتفاقات که ممکنه با اضافه کردن کدها به صورت اشتباه در فایل‌ها به وجود بیاد جلوگیری کنید. هم اینکه اگر احیانا به کسی برای رفع مشکلی دسترسی دادید، خیالتون راحت باشه که تغییراتی در کدنویسی سایت صورت نخواهد گرفت. این کار میتونه موجب افزایش امنیت وردپرس بشه. برای این کار به هاست خودتون وارد شده و روی File Manager کلیک کنید.

سپس به مسیر public_html مراجعه کرده و با راست کلیک کردن روی فایل wp-config.php و انتخاب گزینه Edit کد زیر را در قسمتی که سایر کدهای define قرار داره به این فایل اضافه کنید.

define('DISALLOW_FILE_MODS',true);

با قرار دادن کد بالا در فایل کانفیگ وردپرس و ذخیره فایل امکان ویرایش فایل از طریق وردپرس غیرفعال خواهد شد که منجر به جلوگیری از هک وردپرس میشه.توجه داشته باشید که، قبل از ایجاد هر گونه تغییر در فایل wp-config.php یک نسخه کپی از این فایل تهیه کنید تا اگر اشتباهی موقع غیرفعال کردن ویرایشگر قالب و افزونه در وردپرس پیش اومد بتونید تغییرات رو به حالت قبل برگردونید و مشکلات رو دو چندان نکنید.

هر موقع هم نیاز به ایجاد تغییرات در کدهای سایت داشتید کافیه از طریق اکانت FTP و یا ویرایشگر خود کنترل پنل هاست که دارید اقدام کنید. در انتها باز هم به این نکته اشاره می‌کنم که، رفع این خطا یک کار تخصصی هست که باید با ویرایش فایل و یا منبعی که باعث به وجود اومدن این خطا شده اونو برطرف کنید. در این آموزش هم صرفا به راهکاری که باید برای رفع خطا برطرف کنید پرداختم، پس رفع خطا به دانش برنامه نویسی شما بستگی داره و اگر دانشی در این زمینه ندارید حتما باید از یک متخصص وردپرس کمک بگیرید.

حذف آی پی از لیست سیاه ایمیل

حذف از بلک لیست یا لیست سیاه ایمیل یکی از پر برخورد ترین مسایل برای دارندگان سایت و ارسال کنندگان ایمیل می باشد .خیلی از وقت ها ممکن است ایمیل های ارسالی از دامنه شما ، ارسال نشوند . و یا در برخی موارد وارد فولدر اسپم شوند.

معیار های زیادی برای ایجاد یک دامنه معتبر و مناسب برای ایمیل وجود دارد. از قبیل :

دامنه ایمیل شما باید دارای این رکورد های DNS زیر باشد:

  • DKIM
  • SPF
  • DMARC

اگر از SPF و DKIM استفاده نمی کنید ، باید قبل از ارسال درخواست حذف از بلک لیست ، آنها را فعال کنید

علاوه بر تأیید هویت ایمیل ، من توصیه می کنم که سرور شما دارای هاست نیم معتبر و رکورد PTR (معکوس DNS) باشد.

اما اینجا به نحوه ایجاد این رکورد ها و چیستی آن ها به طور مفصل نمی پردازیم. فقط به برخی از روش ها و سایت هایی که میتوانید بلک لیست بودن یک آی پی و یا دامنه را چک نمایید و اقدام به حذف آن نمایید اشاره میکنیم.

تعداد دیتابیس های گوناگون و متعددی در اینترنت وجود دارند که بلک لیست آی پی – IP یا دامنه ها در آن ها ذخیره و بررسی میشوند.

یکی از سایت های معتبر برای چک کردن بلک لیست از تعداد زیادی دیتابیس ، وب سایت MXToolBox میباشد.

مراحل چک کردن آی پی یا دامنه در سایت MXToolBox :

1 – ابتدا با مراجعه به لینک زیر می توانید ابتدا از بلک لیست شدن آی پی یا دامنه خود اطمینان پیدا کرده و نسبت به خارج کردن آن اقدام نمایید.

http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx

2 – آی پی خود را وارد کرده و در صورتی که در لیست سیاه قرار داشته باشد نتیجه به صورت قرمز و با پیام LISTED نمایش داده می شود و در ستون Reason نیز پیام

your Ip was listed

نمایش داده می شود و در کنار آن نیز یک گزینه Detail وجود دارد که دلیل قرار گرفتن IP در لیست سیاه و راه های رفع آن را نمایش داده می شود.

3 – روی گزینه ی Detail   کلیک کنید و در پایین صفحه در قسمت more information لینک Delist نمایش داده شده است روی این لینک کلیک کنید.

در این مرحله ممکن است هر یک از این لیست ها در دیتابیس خاصی و در وب سایت خاصی باشند که در مورد آن توضیح داده شده است . در این صفحه ی جزییات در پایین توضیحات لینک آن وب سایت را میبینید. روی آن کلیک کنید و در صورتی که در سایت مذکور لینکی برای Delist کردن یا Unblock کردن وجود دارد اقدام نمایید.

در این صفحه ها اطلاعات خواسته شده را وارد کرده و سپس روی گزینه ی submit request کلیک کنید.

دقت داشته باشید خارج شدن از لیست ممکن است تا 72 ساعت زمانبر باشد.

برخی از فیلد هایی که ممکن است پرسیده شوید :

  • آی پی مورد نظر
  • ایمیل
  • تلفن تماس
  • دلیل برای حذف (مثال: please remove my ip from list)

همان طور که میبینید داخل سایت MXToolbox تعداد زیادی دیتابیس ها چک میشوند. اما هر یک شما را به وب سایت دیگری برای انجام مراحل ارجاع میدهند. یکی دیگر از وب سایت های مهم که چند نوع بلک لیست ایمیل در آن ها چک میشود وب سایت Spamhaus میباشد.

مراحل حذف آی پی یا نام دامنه از بلک لیست وب سایت SpamHaus :

1 – از طریق آدرس زیر به صفحه جستجوی اسپم هاوس وارد شوید

https://www.spamhaus.org/lookup/

2 – یکبار با آی پی – IP و یکبار دامنه اصلی یا دامنه ارسال کننده ی ایمیل خود که میتواند ساب دامینی – Subdomain از شرکت خدمات هاستینگ شما نیز باشد چک کنید.

پیشنهاد میکنیم ابتدا آی پی و دامنه خود و در صورتی که از شرکت هاستینگ استفاده میکنید با دامنه و ساب دامنه های مرتبط نیز چک کنید.

برای وارد کردن آی پی از قسمت :

Enter an IP Address

استفاده نمایید. و برای وارد کردن دامنه از قسمت :

Enter a Domain Name

با زدن دکمه lookup در هر دو حالت رکورد شما ابتدا در دیتابیس PBL , سپس در دیتابیس های دیگر این سایت یعنی :

SBL – XBL – PBL – DBL – DROP – ROKSO

جستجو میشوید. در صورتی که آی پی شما لیست نشده باشد با متن سبز رنگ زیر مواجه می شوید :

…….. is not listed

و اگر جزو بلک لیست باشید بهص ورت قرمز رنگ رکورد های لیست شده نمایش داده میشوید.

3 – معمولا ابتدا باید از لیست PBL حذف کنید سپس برای سایر لیست ها . در این مرحله با رفتن به ادرس زیر :

https://www.spamhaus.org/pbl/removal/

گزینه : I have read and I have understood this page

را تیک بزنید و دکمه ی Remove ip address را کلیک کنید.

4 – فرمی برای شما نمایش داده میشود با عنوان :

Policy Block List IP Removal Form

هر یک از فیلد ها رو به درستی پر نمایید.

IP Address to remove – آی پی که داخل بلک لیست می باشد

Your Email Address : ایمیل سازمانی – از جیمیل و یاهو و غیره نمیتوانید استفاده نمایید

This IP is in Country : کشوری که این ای پی داخل آن میباشد

This IP Address is : ثابت یا داینامیک بودن ای پی شما – که در بیشتر موارد سرور ها آی پی ثابتی دارند.

This IP Belongs to : نوع سرور این ای پی – کامپیوتر شخصی یا یک میل سرور – Mailserver ، بهتر است گزینه a mail server سرور را بزنید

و گزینه اعداد کپچا را پر نموده و submit را بزنید.

5 – سپس برای ایمیل سازمانی که پر کردید یک ایمیل از اسپم هاوس می آید که باید لینک تایید آن را بزنید و دنبال نمایید تا پیام موفقیت آمیز بودن درخواست خود را ملاحظه فرمایید.

درخواست شما با موفقیت ارسال شده و باید تا ساعاتی منتظر بمانید تا حذف گردد .

در صورتی که به طور مثال در بلک لیست XBL باشید و همینطور PBL باید ابتدا برای PBL این مراحل را انجام داده چند ساعت صبر فرمایید. دوباره چک کنید و این بار برای XBL

خب امیدواریم این مطلب به شما کمک کرده باشد تا بتوانید آی پی یا دامنه خود را از بلک لیست های گوناگون حذف نموده تا تجربه خوبی در ارسال ایمیل از دامنه خود داشته باشید.

روش ها و مدل های دیگری نیز وجود دارند از قبیل رکورد های DNS که قبل تر گفتیم و همچنین ابزار Postmaster جیمیل و یاهو و .. که سعی میکنیم این مقاله آموزشی را بروز کنیم و سایر مطالب را نیز اضافه کنیم.